• Αρχική
  • Το κορίτσι με τα επτά χρυσά σπίρτα
Το κορίτσι με τα επτά χρυσά σπίρτα featured image

Το κορίτσι με τα επτά χρυσά σπίρτα

ΣΕΛΙΔΕΣ: 144 ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 14Χ21 ΤΙΜΗ: 9,70 Ευρώ ΤΥΠΟΣ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ: Μαλακό KA: 28135 ISBN: 978-960-493-023-4
Εκτύπωση φιλική προς το περιβάλλον

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να μας στείλετε το μήνυμά σας:

«Μια φορά κι έναν καιρό…» Έτσι άρχιζαν κάποτε τα παραμύθια και τελείωναν «κι έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα». Έτσι είχε πει το κοριτσάκι με τα σπίρτα στην Ελπίδα, όταν αντάμωσαν στη Χώρα του Χιονιά. Στην πραγματικότητα, όμως, μόνο η Καλή Μοίρα και η Καλή Τύχη αποφασίζουν να χαρίσουν ένα όμορφο τέλος για τους ανθρώπους και στα παραμύθια αλλά και στη ζωή.

Η Ελπίδα, ένα δωδεκάχρονο κορίτσι, που λαχταρά έναν κόσμο όμορφο, όπου οι άνθρωποι δεν θα υποφέρουν και όλα τα αγαθά θα είναι δίκαια μοιρασμένα, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς αποκτά ένα πολύτιμο θησαυρό: επτά μαγικά χρυσά σπίρτα κι ένα χρυσό ρολόι! Κάθε φορά που ηχούν οι χτύποι του ρολογιού, η Ελπίδα ανάβει και ένα από τα σπίρτα, κάνοντας ταυτόχρονα μία ευχή. Οι ευχές της την ταξιδεύουν στην Πολιτεία «Άστρουμ». Όποια όμως ευχή κι αν έχει στο μυαλό της η Ελπίδα ανάβοντας ένα ένα τα επτά σπίρτα, πάντα αναρωτιέται αν έκανε τη σωστή επιλογή…

 

Η Χριστίνα Ταράτσα γεννήθηκε στην Αμφιλοχία της Αιτωλοακαρνανίας και ζει στην Αθήνα. Σε ηλικία 15 χρονών διακρίθηκε σε λογοτεχνικό διαγωνισμό με το πεζογράφημα «Μοναξιά». Από το 1995 κείμενά της δημοσιεύονται στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο της Αθήνας. Ασχολείται επίσης με την επιμέλεια και τη διασκευή λογοτεχνικών έργων. Το 2007 εκδόθηκε το πρώτο της νεανικό μυθιστόρημα, με τίτλο «Το παιδί των αγγέλων», και το 2008 το δεύτερο, με τίτλο «Πέταγμα μ’ ένα κλαδί ελιάς» (εκδ. Μ. Σιδέρη). Από τις Εκδόσεις Σαββάλας κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της «Η περιπλάνηση του Κρίνου» (2009) και «Οι κήποι με τα ηλιοτρόπια» (2011).

Το κορίτσι με τα επτά χρυσά σπίρτα featured image

Το κορίτσι με τα επτά χρυσά σπίρτα

Έχετε κάποια απορία για το συγκεκριμένο βιβλίο; Ρωτήστε μας!

Χρησιμοποιείστε τη φόρμα για να μας ρωτήσετε κάποια απορία σχετικα με το βιβλίο.

Εκδόσεις Σαββάλας Α.Ε.

Scroll Up