• Αρχική
  • Τα επαγγέλματα στην αρχαία Ελλάδα
Τα επαγγέλματα στην αρχαία Ελλάδα featured image

Τα επαγγέλματα στην αρχαία Ελλάδα

ΣΕΛΙΔΕΣ: 48 ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 20Χ25 ΤΙΜΗ: 7,70 3,85 Ευρώ ΤΥΠΟΣ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ: Σκληρό KA: 28528 ISBN: 978-960-423-115-7
Εκτύπωση φιλική προς το περιβάλλον

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να μας στείλετε το μήνυμά σας:

Το βιβλίο του Haydn Middleton μας ξεναγεί στον κόσμο της εργασίας στην αρχαία Ελλάδα, στα είδη των εργασιών και πώς αυτά μπλέκονταν με την ιδιότητα του πολίτη στην αρχαία Ελλάδα και τις υποχρεώσεις που έπρεπε ο καθένας να εκπληρώνει. Πολλοί ήταν οι αρχαίοι φιλόσοφοι που πίστευαν ότι οι ελεύθεροι πολίτες δεν έπρεπε να εργάζονται. Εντούτοις πολλοί ήταν αυτοί που εργάζονταν και μάλιστα σκληρά, συνήθως στην υπηρεσία κάποιου άλλου πολίτη. Τα πολιτικά δικαιώματα και οι υποχρεώσεις όμως είχαν την προτεραιότητα στην κοινωνία της αρχαίας Ελλάδας. Πολίτες της Αθήνας που δεν προσέρχονταν στις συνελεύσεις λόγω του πρωινού της ώρας σέρνονταν δεμένοι. Πολλά ήταν τα ευτράπελα που παρατηρούνταν στις δημόσιες συγκεντρώσεις, ενώ συχνά χρησιμοποιούνταν και οι δούλοι σε αυτές ως πειθήνια όργανα της εξουσίας.
Πολλά ήταν τα επαγγέλματα που συναντούμε στην αρχαία Ελλάδα. Σημαντική θέση κατείχαν οι δάσκαλοι και οι γιατροί· εξαιρετικά χρήσιμοι για την ανάπτυξη ήταν οι έμποροι που έκαναν την Αθήνα μια από τις πρώτες πόλεις στη διακίνηση αγαθών· τραπεζίτες, αγρότες, ψαράδες, τεχνίτες και γλύπτες, ηθοποιοί, φιλόσοφοι, αρχιτέκτονες συμπληρώνουν κομμάτια της λίστας των αρχαίων επαγγελμάτων. Ακόμα και οι ιερείς, οι εκλεκτοί των θεών, ήταν πολίτες που αφιέρωναν το χρόνο τους στην υπηρεσία της λατρείας του Δωδεκάθεου. Ιδιαίτερα προνόμια παραχωρούνταν στους αθλητές που με τις επιδόσεις τους κατάφερναν να φέρουν τιμή και δόξα στην πόλη που εκπροσωπούσαν.
Ο κόσμος των αρχαίων επαγγελμάτων παρουσιάζεται σε αυτό το βιβλίο με παραδείγματα και ευρήματα που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη δίνοντάς μας μια σαφή εικόνα της οργανωμένης κοινωνίας του αρχαίου κόσμου. Λαμπρά παραδείγματα πολιτισμού όπως η Ακρόπολη μαρτυρούν τη δυνατότητα των αρχαίων να αξιοποιούν άριστα το έμψυχο και το άψυχο υλικό που διέθεταν για να δημιουργούν αριστουργήματα.
Στο βιβλίο περιλαμβάνεται χρονολογικός πίνακας, γλωσσάρι, ευρετήριο και προτεινόμενη βιβλιογραφία.
Η σειρά “Ο κόσμος των αρχαίων Ελλήνων” προσφέρει στους μικρούς αναγνώστες την ευκαιρία να γνωρίσουν την αρχαία Ελλάδα. Κάθε βιβλίο εστιάζει σ’ ένα συγκεκριμένο θέμα, ερευνώντας τη ζωή αυτών των γοητευτικών ανθρώπων και παρουσιάζοντας τις ιδέες, τις πεποιθήσεις και τις εμπειρίες τους.

Τα επαγγέλματα στην αρχαία Ελλάδα featured image

Τα επαγγέλματα στην αρχαία Ελλάδα

Τιμή: 7,70 3,85 Ευρώ
KA: 28528
ISBN: 978-960-423-115-7
Αριθμός Σελίδων: 48
Έχετε κάποια απορία για το συγκεκριμένο βιβλίο; Ρωτήστε μας!

Χρησιμοποιείστε τη φόρμα για να μας ρωτήσετε κάποια απορία σχετικα με το βιβλίο.

Εκδόσεις Σαββάλας Α.Ε.

Scroll Up