• Αρχική
  • ΠΑΣΟΚ: Η άνοδος και η πτώση (;) ενός ηγεμονικού κόμματος
ΠΑΣΟΚ: Η άνοδος και η πτώση (;) ενός ηγεμονικού κόμματος featured image

ΠΑΣΟΚ: Η άνοδος και η πτώση (;) ενός ηγεμονικού κόμματος

ΣΕΛΙΔΕΣ: 229 ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 14Χ21 ΤΙΜΗ: 11,70 Ευρώ ΤΥΠΟΣ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ: Μαλακό KA: 22822 ISBN: 978-960-493-241-2
Εκτύπωση φιλική προς το περιβάλλον

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να μας στείλετε το μήνυμά σας:

Το βιβλίο:

 Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που στιγμάτισε την μεταπολιτευτική πολιτική ιστορία και καθόρισε το περιεχόμενο του πολιτικού ανταγωνισμού για παραπάνω από δύο δεκαετίες. Ο βαθμός επιρροής του στην ελληνική πολιτική φαίνεται από το γεγονός ότι η ολοκληρωτική κατάρρευσή του στις τελευταίες εκλογές σηματοδοτεί ουσιαστικά τη μετάβαση της ελληνικής κοινωνίας σε μια διαφορετική κοινωνικοπολιτική διευθέτηση. Σε αυτό το πλαίσιο, το παρόν δοκίμιο περιγράφει την οργανωτική και πολιτική ανάπτυξη του ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του, επισημαίνει εκείνα τα στοιχεία που κατοχύρωναν τον ηγεμονικό του ρόλο στο πολιτικό σύστημα της Μεταπολίτευσης και καταλήγει σε κάποιες σκέψεις για την απίσχνανση της εκλογικής και πολιτικής ισχύος του. Για τους δύο συγγραφείς η συντριπτική υποχώρηση του ΠΑΣΟΚ είναι το αποτέλεσμα της κρατικοποίησής του και της σταδιακής απομάκρυνσής του από δεδομένες πολιτικές θέσεις και κοινωνικές αναφορές οι οποίες συντηρούσαν την πολύσημη επιρροή του. Κατά συνέπεια, η πτώση του ΠΑΣΟΚ προοικονομεί συγκεκριμένες εξελίξεις στο μέλλον της ίδιας της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας στο βαθμό που η κρίση στερεί από την τελευταία τα πολιτικά εργαλεία για να αρθρώσει μια πειστική εναλλακτική πρόταση.

 

Οι συγγραφείς:

 Ο Κώστας Π. Ελευθερίου είναι υποψήφιος διδάκτορας πολιτικής επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Άρθρα του για το κομματικό σύστημα, τη θεωρία των κομμάτων και την Αριστερά έχουν δημοσιευθεί στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Ο Χρύσανθος Δ. Τάσσης είναι  διδάκτορας πολιτικής επιστήμης (τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, Πανεπιστήμιο Αθηνών) και διδάσκει στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Κείμενά του σχετικά με το ελληνικό και ευρωπαϊκό κομματικό σύστημα, τη θεωρία των πολιτικών κομμάτων, την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, την οικονομική πολιτική και τις εργασιακές σχέσεις έχουν δημοσιευθεί στα ελληνικά και στα αγγλικά.

 

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ:

  • Σε κοινωνικούς επιστήμονες που τους απασχολούν ζητήματα πολιτικής κοινωνιολογίας με έμφαση στη θεωρία των κομμάτων.
  • Σε όσους ασχολούνται με τη μεταπολιτευτική ιστορία και την εξέλιξη του κομματικού φαινομένου κατά την ίδια περίοδο.
  • Σε μελετητές της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και των πολιτικών των εργατικών κομμάτων κατά τις τελευταίες τρείς δεκαετίες.
  • Σε όσους εμπλέκονται, από οποιαδήποτε θέση, σε κάποια κομματική οργάνωση και επιθυμούν να εμβαθύνουν στον ρόλο και την προοπτική των κομμάτων στη συγκυρία της κρίσης.
  • Σε όλους τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης.
ΠΑΣΟΚ: Η άνοδος και η πτώση (;) ενός ηγεμονικού κόμματος featured image

ΠΑΣΟΚ: Η άνοδος και η πτώση (;) ενός ηγεμονικού κόμματος

Τιμή: 11,70 Ευρώ
KA: 22822
ISBN: 978-960-493-241-2
Αριθμός Σελίδων: 229
Έχετε κάποια απορία για το συγκεκριμένο βιβλίο; Ρωτήστε μας!

Χρησιμοποιείστε τη φόρμα για να μας ρωτήσετε κάποια απορία σχετικα με το βιβλίο.

Εκδόσεις Σαββάλας Α.Ε.

Scroll Up