• Αρχική
  • Ο μαρξισμός μετά τον Μαρξ
Ο μαρξισμός μετά τον Μαρξ featured image

Ο μαρξισμός μετά τον Μαρξ

ΣΕΛΙΔΕΣ: 512 ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 17Χ24 ΤΙΜΗ: 19,70 Ευρώ ΤΥΠΟΣ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ: Μαλακό KA: 22623 ISBN: 978-960-493-261-0
Εκτύπωση φιλική προς το περιβάλλον

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να μας στείλετε το μήνυμά σας:

Το βιβλίο:

Για ενάμιση αιώνα τώρα ο μαρξισμός βρίσκεται στο επίκεντρο του θεωρητικού προβληματισμού που αναπτύσσεται σε κάθε πτυχή των κοινωνικών επιστημών και όχι μόνο. Η επικαιρότητα διαρκείας ενός από τους σημαντικότερους –ισμούς δεν αποδίδεται μόνο στην αναλυτική δύναμη της θεωρητικής αυτής παράδοσης αλλά και στον εξαιρετικό πλουραλισμό και στη δημιουργικότητα μεγάλου αριθμού στοχαστών, διανοουμένων και επιμέρους σχολών και παραδόσεων, που εμπνεύστηκαν ή επηρεάστηκαν αλλά και επηρέασαν το σημαντικό αυτό ρεύμα σκέψης. Με αυτή την έννοια, ο «μαρξισμός» αποτελεί ένα ιδιαίτερα πλούσιο και πολύχρωμο ψηφιδωτό ιδεών και θεωρήσεων, που υποχρεώνει σε διάλογο ακόμη κι αν κανείς βρίσκεται απέναντι στα πολιτικά του προτάγματα.

Ο David McLellan, ίσως ένας από τους πλέον ψύχραιμους και αδέκαστους γνώστες αυτής της παράδοσης, μας προσφέρει ένα έργο που με πληρότητα παρουσιάζει το διάλογο, τις αντιπαραθέσεις και εντέλει τη συμβολή των επιγόνων των Μαρξ και Ένγκελς. Με αναφορά στο πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον, ο τόμος παρουσιάζει την παράδοση της «γερμανικής σοσιαλδημοκρατίας» (Κάουτσκι, Λούξεμπουργκ, αυστρομαρξιστές κ.ά.), τον «ρωσικό μαρξισμό» (Λένιν, Τρότσκι, Στάλιν, Πλεχάνοφ κ.ά.), τον «ευρωπαϊκό μαρξισμό του Μεσοπολέμου» (Λούκατς, Γκράμσι κ.ά.), το μαρξισμό στην Κίνα και στον «Τρίτο Κόσμο» (Μάο, Τσε, θεολογία της χειραφέτησης κ.ά.) και τέλος τον σύγχρονο μαρξισμό στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ (Σχολή της Φρανκφούρτης, Σαρτρ, Αλτουσέρ, μετανεωτερικό μαρξισμό κ.ά.). Ο τόμος περιλαμβάνει εκτενή βιβλιογραφία και ένα χρονολόγιο των γεγονότων που σημάδεψαν την εξέλιξη της μαρξιστικής σκέψης, καθώς και των σημαντικών έργων που συνόδευσαν αυτή την πορεία.

 

Ο συγγραφέας:

 Ο David McLellan είναι καθηγητής Πολιτικής Θεωρίας στο Πανεπιστήμιο του Kent. Εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο έχει διδάξει σε πολλά πανεπιστήμια στη Β. Αμερική και στην Ασία. Πολυγραφότατος στοχαστής που έχει γράψει και επιμεληθεί πολλά βιβλία μεταξύ των οποίων τα εξής: The Young Hegelians and Karl Marx (1969), Marx before Marxism (1970), Karl Marx: The Early Texts (1971), Marx’s Grundrisse (1971), The Thought of Karl Marx (1971), Karl Marx: His Life and Thought (1973), Engels (1977), Karl Marx: Selected Writings (1977), Karl Marx: Interviews and Recollections (1983), Marx: The First Hundred Years (ed, 1983), Ideology (1985), Marxism: Selected Texts (ed. 1987), Marxism and Religion (1987), Simone Weil: Utopian Pessimist (1990), Unto Caesar: The Political Relevance of Christianity (1992), Religion in Public Life (ed. 1993), Politics and Christianity (1995), Political Christianity: A Reader (1997), Western Marxism (2004), Karl Marx: A Biography (2006).

 

Σε ποιους απευθύνεται:

  • Σε όσους ασχολούνται και μελετούν τη σύγχρονη πολιτική σκέψη.
  • Σε όσους μελετούν την ιστορική και θεωρητική εξέλιξη του μαρξισμού.
  • Σε όσους τους απασχολεί η θεωρητική θεμελίωση των στρατηγικών του όλου της Αριστεράς.
  • Σε όσους θεωρούν ότι η μαρξιστική σκέψη αποτελεί ένα ανοιχτό σύστημα σκέψης που παρέχει τη δυνατότητα διαλόγου και συνθέσεων με άλλες παραδόσεις.
Ο μαρξισμός μετά τον Μαρξ featured image

Ο μαρξισμός μετά τον Μαρξ

Έχετε κάποια απορία για το συγκεκριμένο βιβλίο; Ρωτήστε μας!

Χρησιμοποιείστε τη φόρμα για να μας ρωτήσετε κάποια απορία σχετικα με το βιβλίο.

Εκδόσεις Σαββάλας Α.Ε.

Scroll Up