• Αρχική
  • Μαθαίνω γρήγορα και σωστά να γράφω εκθέσεις Δ’ Δημοτικού
Μαθαίνω γρήγορα και σωστά να γράφω εκθέσεις Δ’ Δημοτικού featured image

Μαθαίνω γρήγορα και σωστά να γράφω εκθέσεις Δ’ Δημοτικού

ΣΕΛΙΔΕΣ: 240 ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 17Χ24 ΤΙΜΗ: 11,70 Ευρώ ΤΥΠΟΣ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ: Μαλακό KA: 21184 ISBN: 978-960-493-283-2
Εκτύπωση φιλική προς το περιβάλλον

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να μας στείλετε το μήνυμά σας:

Το βιβλίο αυτό, που απευθύνεται στους μαθητές και στις μαθήτριες της Δ’ Δημοτικού, στόχο έχει να τους βοηθήσει να αναπτύξουν την ικανότητά τους στην παραγωγή γραπτού λόγου. Έτσι σ’ αυτό παρουσιάζονται τα διάφορα είδη κειμένων (αφηγηματικά, περιγραφικά, επιχειρηματολογικά, κείμενα οδηγιών κ.ά.), τα οποία διδάσκονται στο σχολικό βιβλίο της Γλώσσας, με αναλυτικό και κατατοπιστικό τρόπο.

Στο πλαίσιο αυτής της παρουσίασης κάθε ενότητα του βιβλίου ακολουθεί το αντίστοιχο μάθημα του σχολικού εγχειριδίου και περιλαμβάνει:

αναφορά βήμα προς βήμα των βασικών στοιχείων που χαρακτηρίζουν τα διάφορα είδη κειμένων και τα οποία οργανώνονται με βάση την «κλασική» τριμερή δομή του λόγου: Πρόλογος – Κύριο Μέρος – Επίλογος. Έτσι οι μικροί μαθητές αντιλαμβάνονται άμεσα τι πρέπει να περιλαμβάνει το κείμενό τους σε κάθε περίπτωση και μπορούν να το οργανώσουν σωστά.

αναπτυγμένα θέματα εκθέσεων που αντιστοιχούν στα ανάλογα θέματα παραγωγής γραπτού λόγου του σχολικού εγχειριδίου. Έτσι σε κάθε θέμα δίνεται ένα «πρότυπο» κειμένου, από το οποίο τα παιδιά μπορούν να αντλήσουν ιδέες και ανάλογο λεξιλόγιο.

ειδικές επισημάνσεις που εφιστούν την προσοχή των παιδιών σε συγκεκριμένα γλωσσικά και υφολογικά θέματα που αφορούν κάθε είδος κειμένου.

προτεινόμενα θέματα που καλούν τα παιδιά σε αυτενέργεια, προκειμένου να εξασκηθούν στον γραπτό λόγο. Τα θέματα αυτά συνοδεύονται από σχετικές ιδέες-συμβουλές, που παρέχουν στους μαθητές ποικίλες επιλογές για τη σύνταξη δικών τους, πρωτότυπων κειμένων.

• ιδιαίτερες συμβουλές «για τους γονείς», όπου σας επισημαίνονται συγκεκριμένοι τρόποι με τους οποίους θα μπορέσετε να καθοδηγήσετε κατάλληλα το παιδί σας σε κάθε περίπτωση.

Μαθαίνω γρήγορα και σωστά να γράφω εκθέσεις Δ’ Δημοτικού featured image

Μαθαίνω γρήγορα και σωστά να γράφω εκθέσεις Δ’ Δημοτικού

Συγγραφέας: Στράτου Αλεξάνδρα
Ηλικία: 9 ετών
Τιμή: 11,70 Ευρώ
KA: 21184
ISBN: 978-960-493-283-2
Αριθμός Σελίδων: 240
Έχετε κάποια απορία για το συγκεκριμένο βιβλίο; Ρωτήστε μας!

Χρησιμοποιείστε τη φόρμα για να μας ρωτήσετε κάποια απορία σχετικα με το βιβλίο.

Εκδόσεις Σαββάλας Α.Ε.

Scroll Up