• Αρχική
  • Λέξεις και φράσεις με… ιστορία
Λέξεις και φράσεις με… ιστορία featured image

Λέξεις και φράσεις με… ιστορία

ΣΕΛΙΔΕΣ: 219 ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 17Χ24 ΤΙΜΗ: 13,70 Ευρώ ΤΥΠΟΣ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ: Μαλακό KA: 28205 ISBN: 978-960-493-220-7
Εκτύπωση φιλική προς το περιβάλλον

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να μας στείλετε το μήνυμά σας:

Πολύ συχνά χρησιμοποιούμε στο λόγο μας λέξεις και φράσεις που μας έρχονται από το πολύ μακρινό, αλλά και το πιο πρόσφατο, παρελθόν. Συμπυκνώνουν αλήθειες και σοφά συμπεράσματα από την πείρα της ζωής, ωστόσο, για πολλές από αυτές, αγνοούμε την αιτία που τις γέννησε ή το περιβάλλον που τις καθιέρωσε. Κι όμως… οι περισσότερες κρύβουν μια πολύ όμορφη και παράξενη καταγωγή.

 

Φράσεις και λέξεις, όπως «πονηρός ο βλάχος», «όποιον πάρει ο Χάρος», «κάτι τρέχει στα γύφτικα», «του πέταξε το γάντι», «χαράτσι», «τον έπιασε στα πράσα», «του ήρθε κουτί», «κάθε κατεργάρης στον πάγκο του», «μου ήρθε κεραμίδα», «αμπρακατάμπρα», «γράφει καλικαντζούρες», «ας πάει και το παλιάμπελο», «έχει μπάρμπα στην Κορώνη», «σπάω πλάκα» και τόσες άλλες, αποκαλύπτουν το παρασκήνιο δημιουργίας τους και οδηγούν τον αναγνώστη να συνειδητοποιήσει ότι η ιστορία δεν είναι χρόνος νεκρός που δε μας αφορά, αλλά γίνεται παρόν, αφού αλέθεται καθημερινά στο στόμα μας και διαμορφώνει τις αξίες και τη στάση μας απέναντι στη ζωή.

 

Ακολουθώντας σε τούτο το βιβλίο τα ίχνη που μας οδηγούν στην «ομιλούσα ιστορία», θα βιώσετε ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο και θα γοητευτείτε από το ξάφνιασμα της γνώσης και την εμπειρία της ανακάλυψης.

Λέξεις και φράσεις με… ιστορία featured image

Λέξεις και φράσεις με… ιστορία

Έχετε κάποια απορία για το συγκεκριμένο βιβλίο; Ρωτήστε μας!

Χρησιμοποιείστε τη φόρμα για να μας ρωτήσετε κάποια απορία σχετικα με το βιβλίο.

Εκδόσεις Σαββάλας Α.Ε.

Scroll Up