Η περιπλάνηση του Κρίνου featured image

Η περιπλάνηση του Κρίνου

ΣΕΛΙΔΕΣ: 135 ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 14Χ21 ΤΙΜΗ: 9,70 Ευρώ ΤΥΠΟΣ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ: Μαλακό KA: 28090 ISBN: 978-960-449-830-7
Εκτύπωση φιλική προς το περιβάλλον

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να μας στείλετε το μήνυμά σας:

Ο Κρίνος είναι ένα ολόλευκο σκυλάκι που μοιάζει με τα κρινάκια του αγρού. Έως τα δύο του χρόνια ζει σαν πρίγκιπας μαζί με το φίλο του τον Στέφανο. Κάποια μέρα, ωστόσο, η μοίρα παίζει μαζί του ένα αλλόκοτο παιχνίδι και τον μεταμορφώνει από πρίγκιπα σ’ έναν περιπλανώμενο ταξιδιώτη· και τότε αντιλαμβάνεται πως οι νόμοι της αγάπης και της φιλίας είναι ευγενικοί όταν είσαι ένα κατοικίδιο ζώο, μα όταν είσαι ένα αδέσποτο, κυριαρχεί ένας άλλος νόμος: ο νόμος της επιβίωσης. Οι άνθρωποι πλέον τον φοβίζουν. Μόνο πού και πού, καθώς περιπλανιέται, στέκεται κάτω από τα παντζούρια των σπιτιών γλιστρώντας ένα άπληστο βλέμμα ανάμεσα από τις χαραμάδες των παραθύρων, που αρνούνται όμως πεισματικά να ανοίξουν. Αισθάνεται τώρα ότι η πόλη τον απειλεί. Κι έτσι ο μικρός Κρίνος αποφασίζει ν’ ανέβει ψηλά στο λόφο, να κρυφτεί κάτω από τη σκιά των δέντρων που του μοιάζουν γιατί είναι σιωπηλά σαν κι εκείνον. Κι έτσι συνεχίζεται η μοναχική του περιπλάνηση μέσα στις πρωινές ομίχλες, τα άδεια μεσημέρια και τα έρημα, δίχως συντροφιά, δειλινά.

Μα ο Κρίνος δεν παύει να ονειρεύεται και να ελπίζει και, σαν τα κρινάκια της αθωότητας, συνεχίζει να ψάχνει μια στάλα χώμα για ν’ απαγγείλει το ποίημα της ζωής του…

 

Η Χριστίνα Ταράτσα γεννήθηκε στην Αμφιλοχία τις Αιτωλοακαρνανίας και ζει στην Αθήνα. Σε ηλικία 15 χρονών διακρίθηκε σε λογοτεχνικό διαγωνισμό με το πεζογράφημα «Μοναξιά». Από το 1995 κείμενά της δημοσιεύονται στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο της Αθήνας. Ασχολείται επίσης με την επιμέλεια και τη διασκευή λογοτεχνικών έργων. Το 2007 εκδόθηκε το πρώτο της νεανικό μυθιστόρημα, με τίτλο «Το παιδί των αγγέλων», και το 2009 το δεύτερο, με τίτλο «Πέταγμα μ’ ένα κλαδί ελιάς» (εκδ. Μ. Σιδέρη). Έχει γράψει επίσης και το θεατρικό έργο «Ληθώ… η γυναίκα του Ήλιου».

Η περιπλάνηση του Κρίνου featured image

Η περιπλάνηση του Κρίνου

Συγγραφέας: Ταράτσα Χριστίνα
Τιμή: 9,70 Ευρώ
KA: 28090
ISBN: 978-960-449-830-7
Αριθμός Σελίδων: 135
Έχετε κάποια απορία για το συγκεκριμένο βιβλίο; Ρωτήστε μας!

Χρησιμοποιείστε τη φόρμα για να μας ρωτήσετε κάποια απορία σχετικα με το βιβλίο.

Εκδόσεις Σαββάλας Α.Ε.

Scroll Up