• Αρχική
  • Φυσική Γ’ Λυκείου Θετικής και Τεχνολογικής κατεύθυνσης α’ τεύχος: Ταλαντώσεις
Φυσική Γ’ Λυκείου Θετικής και Τεχνολογικής κατεύθυνσης α’ τεύχος: Ταλαντώσεις featured image

Φυσική Γ’ Λυκείου Θετικής και Τεχνολογικής κατεύθυνσης α’ τεύχος: Ταλαντώσεις

ΣΕΛΙΔΕΣ: 591 ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 17Χ24 ΤΙΜΗ: 22,70 Ευρώ ΤΥΠΟΣ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ: Μαλακό KA: 22203 ISBN: 978-960-493-251-1
Εκτύπωση φιλική προς το περιβάλλον

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να μας στείλετε το μήνυμά σας:

Το βιβλίο αυτό αναφέρεται στο κεφάλαιο των ταλαντώσεων της φυσικής Γ’ Λυκείου και αποτελεί ένα αξιόπιστο βοήθημα για τις εξετάσεις των μαθητών που επέλεξαν τη θετική ή την τεχνολογική κατεύθυνση.

Το παρόν τεύχος αποτελείται από δώδεκα ενότητες. Κάθε ενότητα περιλαμβάνει:

α) Πλήρη θεωρία. Η θεωρία αναπτύσσεται αναλυτικά και συμπληρώνεται με ένθετα, τα οποία είτε αναφέρονται σε γνώσεις προηγούμενων τάξεων (π.χ. ενέργεια, ορμή) είτε αναλύουν και επεκτείνουν σημαντικά θέματα. Επίσης σχολιάζονται και διευκρινίζονται ορισμένες δυσνόητες έννοιες, όπως π.χ. οι τιμές της αρχικής φάσης, η δυναμική ενέργεια της ταλάντωσης, τι εκφράζει η εξίσωση q = Qσυνωt στην ηλεκτρική ταλάντωση κ.ά. Από την πολύχρονη διδακτική εμπειρία των συγγραφέων και την ενασχόλησή τους με τη συγγραφή διδακτικών βιβλίων φυσικής έχουν διαπιστώσει ότι οι δυσκολίες που συναντούν οι μαθητές στο μάθημα οφείλονται κυρίως στο ότι δεν έχουν αφομοιώσει επαρκώς τη θεωρία. Επιπλέον, η εμπέδωση της ύλης που αναφέρεται στην αρμονική ταλάντωση είναι σημαντική, διότι βοηθά πολύ στην κατανόηση της ύλης των επόμενων κεφαλαίων (κυρίως των κυμάτων).

β) Παραδείγματα. Περιλαμβάνονται πολλά παραδείγματα που είναι λυμένα αναλυτικά και επεκτείνονται από τα απλά στα σύνθετα, ώστε να καλύψουν κάθε κατηγορία. Ορισμένες ερωτήσεις αναλύονται με περισσότερους τρόπους, ενώ συχνά παρατίθενται παρατηρήσεις με γνώσεις από προηγούμενες τάξεις, οι οποίες βοηθούν το μαθητή να κατανοήσει σε βάθος τη θεωρία. Σε πολλά από τα παραδείγματα παρατίθενται μικρά ένθετα με γενικές οδηγίες που βοηθούν στην αντιμετώπιση παρόμοιων ερωτημάτων και σε άλλα υπάρχουν παρατηρήσεις. Με αυτό τον τρόπο ο μαθητής εμπεδώνει τη θεωρία και προετοιμάζεται για να απαντά σε ερωτήσεις και να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις ασκήσεις και τα προβλήματα.

γ) Ερωτήσεις για απάντηση. Σε κάθε ενότητα υπάρχουν ερωτήσεις κλειστού τύπου (πολλαπλής επιλογής, αντιστοίχισης, σωστού-λάθους, συμπλήρωσης κενού) και ανοιχτού τύπου. Ορισμένες από τις ερωτήσεις αυτές έχουν τεθεί στις πανελλαδικές εξετάσεις.

δ) Ασκήσεις και προβλήματα. Ποικίλα και άφθονα, για αυτενέργεια και εξάσκηση των μαθητών. Στο τέλος κάθε άσκησης ή προβλήματος δίνεται η απάντηση, ώστε να μπορεί ο μαθητής να ελέγχει τη λύση. Στο τέλος του βιβλίου δίνονται οι απαντήσεις των ερωτήσεων και οι λύσεις των ασκήσεων και των προβλημάτων κάθε ενότητας. Οι απαντήσεις σε ορισμένα ερωτήματα είναι συνοπτικές, για να οδηγήσουν το μαθητή σε προβληματισμό και αυτενέργεια. Οι ερωτήσεις, οι ασκήσεις και τα προβλήματα έχουν σκοπό να βοηθήσουν τους μαθητές να εμβαθύνουν και να εμπεδώσουν την ύλη της αντίστοιχης ενότητας.

Φυσική Γ’ Λυκείου Θετικής και Τεχνολογικής κατεύθυνσης α’ τεύχος: Ταλαντώσεις featured image

Φυσική Γ’ Λυκείου Θετικής και Τεχνολογικής κατεύθυνσης α’ τεύχος: Ταλαντώσεις

Μάθημα: Φυσική
Ηλικία: 17 ετών
Τιμή: 22,70 Ευρώ
KA: 22203
ISBN: 978-960-493-251-1
Αριθμός Σελίδων: 591
Έχετε κάποια απορία για το συγκεκριμένο βιβλίο; Ρωτήστε μας!

Χρησιμοποιείστε τη φόρμα για να μας ρωτήσετε κάποια απορία σχετικα με το βιβλίο.

Εκδόσεις Σαββάλας Α.Ε.

Scroll Up