Εκθέσεις Α΄ Λυκείου featured image

Εκθέσεις Α΄ Λυκείου

KA: 21645 ISBN: 960-423-903-1 Τιμή: 12,70 Ευρώ
Εκτύπωση φιλική προς το περιβάλλον

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να μας στείλετε το μήνυμά σας:

 • Tο συγκεκριμένο βιβλίο απευθύνεται στο μαθητή της A΄ Λυκείου, με στόχο να τον βοηθήσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του μαθήματος της Έκφρασης  Έκθεσης.

  H παραγωγή λόγου, και μάλιστα του γραπτού, αποτελεί μια σύνθετη διαδικασία κατά την οποία κρίνεται η δεξιότητα του πομπού να χειρίζεται σωστά τη γλώσσα και να οργανώνει λογικά τις σκέψεις και τις ιδέες του, προκειμένου να επιτευχθεί το τελικό αποτέλεσμα, που είναι η επικοινωνία. H γνώση των δυνατοτήτων που προσφέρει η γλώσσα αλλά και η κριτική και η δημιουργική σκέψη αποτελούν προϋποθέσεις για ένα επιτυχημένο κείμενο και επομένως για μια επιτυχημένη επικοινωνία ανάμεσα στον πομπό και το δέκτη.

  Mε αυτά τα δεδομένα προχωρήσαμε στη συγγραφή του παρόντος βιβλίου. Aκολουθώντας την ύλη του σχολικού βιβλίου και τα θέματα έκθεσης που αυτό προτείνει, θεωρήσαμε καλό να εντάξουμε στο συγκεκριμένο βοήθημα τα εξής στοιχεία:

  – συνοπτική παρουσίαση της θεωρίας του σχολικού βιβλίου, που αποτελεί προϋπόθεση για την κατασκευή κειμένων.

  – απαντήσεις στα θέματα Έκφρασης Έκθεσης του σχολικού βιβλίου είτε με τη μορφή διαγραμμάτων είτε  με τη μορφή αναπτυγμένων κειμένων.

  – παράλληλα κείμενα από τα οποία ο μαθητής μπορεί να αντλήσει ποικίλες πληροφορίες.

  – κριτήρια αξιολόγησης τα οποία παρέχουν δυνατότητες αυτενέργειας του μαθητή.

  Tέλος, ακολουθώντας την τακτική του σχολικού εγχειριδίου της Έκφρασης Έκθεσης που θέλει να εξοικειώσει το μαθητή με διαφορετικές κατηγορίες γραπτού λόγου (π.χ. επιστολή, άρθρο, ημερολόγιο, προσχεδιασμένο προφορικό λόγο… κτλ.), πολλές από τις εκθέσεις που αναπτύσσουμε είναι γραμμένες σε ανάλογη μορφή.

  Φιλοδοξούμε λοιπόν το παρόν βιβλίο να ενισχύσει την προσπάθεια του μαθητή να μάθει να χειρίζεται το γραπτό λόγο και να του δώσει κάποιες κατευθύνσεις και ερεθίσματα για να παράγει τα δικά του κείμενα με κριτικό όμως και δημιουργικό τρόπο.

 • Αριθμός Σελίδων: 272 Τύπος Εξωφύλλου: Μαλακό Διαστάσεις: 17Χ24 Επιπρόσθετα στοιχεία:
Εκθέσεις Α΄ Λυκείου featured image

Εκθέσεις Α΄ Λυκείου

Κατηγορίες: Α΄ ΛυκείουΛύκειο
Ηλικία: 15 ετών
Τιμή: 12,70 Ευρώ
KA: 21645
ISBN: 960-423-903-1
Αριθμός Σελίδων: 272
Έχετε κάποια απορία για το συγκεκριμένο βιβλίο; Ρωτήστε μας!

Χρησιμοποιείστε τη φόρμα για να μας ρωτήσετε κάποια απορία σχετικα με το βιβλίο.

Εκδόσεις Σαββάλας Α.Ε.

Scroll Up