Διαβάστε...

«Μαθαίνω πώς να μαθαίνω καλύτερα». Διάλεξη του Γ. Παναγιωτακόπουλου στην Άρτα

Διάλεξη για γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (Καθηγητής Φυσικής – Συγγραφέας)

Μαθαίνω πώς να μαθαίνω καλύτερα: Τρεις απλές πρακτικές για πιο αποδοτική μελέτη

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 Μαρτίου 2017 ΣΤΙΣ 18:30
Αίθουσα Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτας «Ο Σκουφάς»

Διοργάνωση: • 1ο Γενικό Λύκειο Άρτας • Μουσικοφιλολογικός Σύλλογος Άρτας «Ο Σκουφάς» • Δήμος Αρταίων

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Τα τελευταία 20 χρόνια η Γνωστική Ψυχολογία, ο κλάδος δηλαδή της Ψυχολογίας που ερευνά τη διαδικασία σκέψης στον ανθρώπινο εγκέφαλο, έχει κάνει τεράστιες προόδους στο θέμα της κατανόησης του πώς μαθαίνει καλύτερα ο άνθρωπος. Τα συμπεράσματα της Γνωστικής Ψυχολογίας που διευκολύνουν τη μαθησιακή διαδικασία χρησιμοποιούνται πλέον έντονα από την παγκόσμια εκπαιδευτική κοινότητα και πληροφορούν για το πώς πρέπει να διδάσκονται τα διάφορα μαθησιακά αντικείμενα, για το πώς πρέπει να δομείται η διδασκαλία αλλά και για το πώς μελετά αποδοτικότερα ένας μαθητής.

Στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλο κενό πληροφόρησης για τα συμπεράσματα αυτά, τόσο από την πλευρά των καθηγητών όσο και από τη πλευρά των μαθητών και των γονέων τους. Πολύ συχνά η συμβουλή που δίνεται στους μαθητές οι οποίοι δυσκολεύονται να μάθουν είναι μόνο να αυξήσουν τον χρόνο του διαβάσματός τους, ενώ δε δίνεται καμία συμβουλή για τον τρόπο που πρέπει να διαβάζουν, δηλαδή για το τι πρέπει να αλλάξουν ώστε να βελτιώσουν την ποιότητα της μελέτης τους.

Η διάλεξη του καθηγητή Φυσικής και συγγραφέα Γιώργου Παναγιωτακόπουλου με θέμα «Μαθαίνω πώς να μαθαίνω καλύτερα» αναφέρεται στα πρόσφατα Διαβάστε περισσότερα..

H εκπαιδευτικός – συγγραφέας Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη για το βιβλίο του Λουδοβίκου των Ανωγείων

Της Γιολάντας Τσορώνη-Γεωργιάδη. Από την παρουσίαση του βιβλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Βιβλιοπωλείου Σαββάλας, Πέμπτη 02 Μαρτίου 2017

Καλησπέρα σας! Καλώς ήρθατε!
Έχω τη χαρά και την ιδιαίτερη τιμή να παρουσιάσω σήμερα εδώ την καινούρια δουλειά ενός εμπνευσμένου και αγαπημένου τραγουδοποιού, λογοτέχνη, ζωγράφου… του Λουδοβίκου των Ανωγείων.
Κοινός παρονομαστής των τριών ιδιοτήτων του ξεχωριστού αυτού ανθρώπου είναι η τέχνη. Η τέχνη που έχει τη δύναμη να εγείρει και να δονεί το συναίσθημα, να ευαισθητοποιεί όνειρα και προσδοκίες, να προβάλλει ένα διαφορετικό βλέμμα σε ανθρώπους ή πράγματα, να μετουσιώνει τα ασήμαντα σε σημαντικά, αναδεικνύοντας τις καλά κρυμμένες αλήθειες τους.
Όποιο τραγούδι του Λουδοβίκου κι αν ακούσεις, ό,τι δικό του κι αν διαβάσεις, σε κάνει να σκεφτείς πως ο κόσμος μας έχει πολλαπλές όψεις και ποικίλες αναγνώσεις. Έτσι αγγίζει εμένα το πολύπλευρο έργο του και -πριν μιλήσω για το καινούριο βιβλίο του- θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποια λόγια του που έγιναν αφορμή να αλλάξει η δική μου ματιά απέναντι σε αυτά που συνήθως θεωρούμε ελάχιστα, ταπεινά, ανάξια λόγου.
Το 2002 ήταν νομίζω, όταν κάνοντας ζάπινγκ μια Κυριακή μεσημέρι στάθηκα να παρακολουθήσω την εκπομπή που έκανε τότε η ΕΡΤ και είχε τίτλο «Σαν παραμύθι». Μιλούσε ο Λουδοβίκος και πέτυχα την εκπομπή σε μια στιγμή που έλεγε με φωνή ψιθυριστή: «Η πέτρα είναι τρυφερό πράγμα. Σκαλίζεις αίσθημα πάνω της, γράφοντας μια μαντινάδα, γράφοντας στίχο. Κάποτε αυτοί που θα περπατάνε, θα βρίσκουν μέσα στο χώμα, θα κάνουν έτσι την πέτρα, θα βλέπουν Διαβάστε περισσότερα..

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων παρουσιάζει το βιβλίο του στην αίθουσα εκδηλώσεων του Βιβλιοπωλείου Σαββάλας

Οι Εκδόσεις Σαββάλας σας προσκαλούν σε μια ανατρεπτική παρουσίαση του βιβλίου «Το μυρμήγκι και η πεταλούδα» του Λουδοβίκου των Ανωγείων.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017 στις 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Βιβλιοπωλείου Σαββάλας (Ζωοδόχου Πηγής 18, Αθήνα, τηλ.: 210 3301251).

Για τον συγγραφέα και το βιβλίο θα μιλήσει η Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη και ο εικονογράφος του βιβλίου Νίκος Γιαννόπουλος

«Το μυρμήγκι και η πεταλούδα» του Λουδοβίκου των Ανωγείων, με αφήγηση και μουσική από τον συγγραφέα

Μόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο του Λουδοβίκου των Ανωγείων «Το μυρμήγκι και η πεταλούδα», με την υπέροχη εικονογράφηση του Νίκου Γιαννόπουλου.

Κατεβάστε από εδώ ή ακούστε εδώ την αφήγηση της ιστορίας με τη φωνή και τη μουσική του Λουδοβίκου των Ανωγείων.

«Οι περιπέτειες της Γατίλδης» στον παιδότοπο «Το όνειρο» στα Χανιά

Η Τζωρτζίνα Δημητροπούλου και η Ρίτα Μπακατσή, συγγραφείς των βιβλίων με ήρωες τη Γατίλδη και την παρέα της, θα σας περιμένουν την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στις 7:00 μ.μ. στον παιδότοπο «Το όνειρο» (Ουέλλινγκτον 30, Χανιά) για την παρουσίαση της σειράς «Οι περιπέτειες της Γατίλδης».

Οι συγγραφείς θα αφηγηθούν τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς, με τίτλους «Αγωνία στο μουσείο» και «Το μυστήριο με τις χρυσές λίρες», με σκοπό να αναδειχθούν η ικανότητα της ενσυναίσθησης και οι αξίες της αλληλεγγύης και της ομαδικότητας.

Μετά το πέρας της αφήγησης θα ακολουθήσουν εκπαιδευτικές δραστηριότητες και θα πραγματοποιηθεί κλήρωση όπου δύο μικροί φίλοι θα κερδίσουν από ένα βιβλίο της σειράς «Οι περιπέτειες της Γατίλδης»

Σας περιμένουμε!

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων παρουσιάζει το βιβλίο του στο Ηράκλειο Κρήτης

«Ο καθένας οφείλει στον εαυτό του μια πτήση, έστω και χωρίς φτερά».

 

Το βιβλιοπωλείο «Παναγιωτάκη» και οι Εκδόσεις Σαββάλας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Το μυρμήγκι και η πεταλούδα» του Λουδοβίκου των Ανωγείων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017 στις 20:00 στο Πολύκεντρο Νεολαίας Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 2, ισόγειο).

Για το βιβλίο θα μιλήσει η δημοσιογράφος Κατερίνα Μηναδάκη.

Μαζί με τον Λουδοβίκο θα τραγουδήσουν η Ελευθερία Κοκοτσάκη και οι νέοι κανταδόροι Β. Δραμουντάνης, Μπ. ΣταυρακάκηςΛ. Μπέρκης, Α. Δραμουντάνης.