offer bands buy abilify online repetitive why buy lexapro online What question buy prozac combination buy plavix online offered take buy cheap prozac ready biology buy celebrex online plays 9 two

Διαβάστε...

Η βραβευμένη συγγραφέας Εύη Τσιτιρίδου γράφει για το βιβλίο «Μια… αθάνατη φιλία» της Γιολάντας Τσορώνη-Γεωργιάδη και του Αντώνη Ασπόμουργου

Μια…αθάνατη φιλία

Κάποια πράγματα εισέρχονται στη ζωή μας διακριτικά και αθόρυβα, χωρίς καλά καλά να το καταλάβουμε. Η εμπλοκή μας σε αυτά μπορεί να γίνει τυχαία ή και από πρόθεση και επιδίωξή μας, χωρίς όμως να έχουμε εκ των προτέρων συνειδητοποιήσει που μπορεί να μας οδηγήσει. Σαν ένα σιγανό, επιφανειακό ρυάκι διασχίζουν την καθημερινότητά μας και είναι άγνωστο πως θα εξελιχθεί η ροή τους. Θα γίνουν πηγή αναβλύζουσα, ποτάμι ορμητικό, λίμνη παρηγορητική, καταρράκτης ασυγκράτητος; Άγνωσται αι βουλαί…

Αυτές οι σκέψεις με τριγύριζαν καθώς διάβαζα το βιβλίο «Μια… αθάνατη φιλία» της Γιολάντας Τσορώνη-Γεωργιάδη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σαββάλας, με τη συνεργασία του Αντώνη Ασπρόμουργου στα κείμενα και στην εικονογράφηση. Απευθύνεται, σύμφωνα με όσα αναγράφονται στο οπισθόφυλλό του, σε παιδιά 8-11 ετών, αλλά εγώ πιστεύω ότι άνετα μπορεί να ενδιαφέρει και τους εφήβους. Η αφήγηση θα έλεγα ότι αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα, που σκαλί σκαλί την ανεβάζει κλιμακωτά, με ένα γαλήνιο και τρυφερό λόγο, έως το σημείο όπου είναι απαραίτητο και επιθυμητό, ώστε να υπηρετήσει το κεντρικό μήνυμα: την αξία της φιλίας.

 

Πρώτο επίπεδο και σταθμός του αφηγηματικού ταξιδιού η Ρήνεια, ένα ακατοίκητο μικρονήσι που γειτονεύει με τη Δήλο και τη Μύκονο. Μύθοι και ιστορία συνθέτουν ένα γοητευτικό κουβάρι που εξάπτει τη φαντασία και ενεργοποιεί τη λογική και κριτική σκέψη, χωρίς να κουράζει. Η συζήτηση «ανάβει» σταδιακά, παράλληλα με την εξέλιξη της πλοκής και στους Διαβάστε περισσότερα..

Οι Εκδόσεις Σαββάλας πάντα δίπλα στους εκπαιδευτικούς

Φίλοι εκπαιδευτικοί,

Οι Εκδόσεις Σαββάλας, αναγνωρίζοντας την προσφορά των εκπαιδευτικών, στέκονται πάντα δίπλα σας με νέες εκδόσεις, φιλικές στον μαθητή και τον διδάσκοντα, εργαλεία πολύτιμα κατά την άσκηση του λειτουργήματός σας.

Αν επιθυμείτε να σας ενημερώνουμε για τους νέους μας τίτλους, τις προτάσεις μας και τις προωθητικές μας ενέργειες, παρακαλούμε στείλτε μας μήνυμα (με σχόλιο στην παρούσα ανάρτηση, μέσω email στο info@savalas.gr ή συμπληρώνοντας την αντίστοιχη κάρτα στην επόμενη επίσκεψή σας στα βιβλιοπωλεία μας), γράφοντας τα παρακάτω στοιχεία:

• το ονοματεπώνυμό σας,

• το email σας,

• την πόλη διαμονής σας,

• την ειδικότητά σας ως εκπαιδευτικού,

• τις θεματικές κατηγορίες βιβλίων που σας ενδιαφέρουν.

Σας βεβαιώνουμε ότι τα παραπάνω στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την μεταξύ μας επικοινωνία, ενώ μπορείτε οποτεδήποτε το θελήσετε να ζητήσετε την άμεση διαγραφή σας από τη λίστα παραληπτών των ενημερωτικών μας μηνυμάτων.

Καλή σχολική χρονιά,

Εκδόσεις Σαββάλας

Ξεφυλλίστε τον νέο μας κατάλογο 2014

Ο νέος μας κατάλογος σε pdf ή σε μορφή flip page.

Η Τράπεζα Θεμάτων στο Λύκειο: Γενικές πληροφορίες

Trapezathematon-logo-colorΗ Τράπεζα Θεμάτων, ο νέος αυτός θεσμός για τις προαγωγικές εξετάσεις του Λυκείου, είναι μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων η οποία περιλαμβάνει διαφορετικά αρχεία θεμάτων για όλα τα εξεταζόμενα μαθήματα.

Από κάθε σχολείο, με κλήρωση που διενεργείται ηλεκτρονικά πριν από την εξέταση κάθε μαθήματος, προκύπτει ένα αυτούσιο  κριτήριο αξιολόγησης από την Τράπεζα Θεμάτων, το οποίο αντιστοιχεί στο 50% των θεμάτων του τελικού διαγωνίσματος, ενώ το υπόλοιπο 50% των θεμάτων ορίζεται από τον εκάστοτε διδάσκοντα, ο οποίος και βαθμολογεί το κριτήριο αξιολόγησης.

Τα βοηθήματα των Εκδόσεων Σαββάλας για όλα τα μαθήματα της Α’ Λυκείου περιέχουν όλα τα θέματα της Τράπεζας Θεμάτων, υποδειγματικά λυμένα. Με αυτά ο μαθητής, σε συνεργασία με τον διδάσκοντα και δουλεύοντας μεθοδικά σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, θα μπορεί να αντιμετωπίσει με ευκολία οποιοδήποτε θέμα της Τράπεζας Θεμάτων του δοθεί στις εξετάσεις.

Για να δείτε τα βοηθήματά μας που συμπεριλαμβάνουν όλα τα θέματα της Τράπεζας Θεμάτων πατήστε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Τράπεζα Θεμάτων ανά μάθημα της Α’ Λυκείου, επιλέξτε τον αντίστοιχο σύνδεσμο:

Άλγεβρα     • Φυσική    • Έκφραση-Έκθεση    • Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας

Γεωμετρία    • Αρχαία Ελληνικά    • Ιστορία    • Βιολογία    • Θρησκευτικά

Η Τράπεζα Θεμάτων στη Γεωμετρία της Α’ Λυκείου

Για την εξέταση του συγκεκριμένου μαθήματος λαμβάνονται με κλήρωση από την Τράπεζα Θεμάτων δύο θέματα:

ΘΕΜΑ 2 (Μονάδες 25):

Αποτελείται από μία άσκηση που είναι εφαρμογή ορισμών, αλγορίθμων ή προτάσεων (ιδιοτήτων, θεωρημάτων, πορισμάτων). Η άσκηση μπορεί να αναλύεται σε επιμέρους ερωτήματα, η κατανομή της βαθμολογίας των οποίων μπορεί να διαφοροποιείται ανάλογα με τον βαθμό δυσκολίας τους και καθορίζεται στη διατύπωση των θεμάτων.

ΘΕΜΑ 4 (Μονάδες 25):

Αποτελείται από μία άσκηση ή ένα πρόβλημα που η λύση του απαιτεί από τον μαθητή ικανότητες συνδυασμού και σύνθεσης γνώσεων, αλλά και την ανάληψη πρωτοβουλιών για την Διαβάστε περισσότερα..

Η Τράπεζα Θεμάτων στη Βιολογία της Α’ Λυκείου

Για την εξέταση του συγκεκριμένου μαθήματος από την Τράπεζα Θεμάτων τίθενται τα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑ Β’ (Μονάδες 25):

Περιλαμβάνει 2 ερωτήσεις, οι οποίες βαθμολογούνται με δώδεκα (12) και δεκατρείς (13) μονάδες αντίστοιχα. Οι ερωτήσεις αυτές μπορεί να αναλύονται σε επιμέρους υποερωτήματα. Το θέμα αποσκοπεί στον έλεγχο της ικανότητας του μαθητή να ανακαλεί γνώσεις που έχει αποκτήσει γύρω από το εξεταζόμενο θέμα (βιολογική έννοια, διαδικασία ή φαινόμενο) και να τις εκθέτει ή/και να τεκμηριώνει τις απόψεις του με πληρότητα και σαφήνεια.

 

ΘΕΜΑ Δ’ (Μονάδες 25):

Περιλαμβάνει 2 ερωτήσεις, οι οποίες βαθμολογούνται με δώδεκα (12) και δεκατρείς (13) μονάδες αντίστοιχα. Οι ερωτήσεις αυτές μπορεί να αναλύονται σε επιμέρους υποερωτήματα. Κάθε ερώτηση αποτελεί δοκιμασία στην οποία ο μαθητής καλείται να διερευνήσει μια πραγματική ή υποθετική κατάσταση που περιγράφεται στην εκφώνηση (π.χ. την έκβαση μιας βιολογικής διαδικασίας) είτε να επιλύσει ένα πρόβλημα που άπτεται εφαρμογών της Βιολογίας στην καθημερινή ζωή του σύγχρονου ανθρώπου είτε να λύσει μια Διαβάστε περισσότερα..