Διαβάστε...

«Φιλική συμβουλή: Αν δεν το έχετε διαβάσει, διαβάστε το! Αν το έχετε διαβάσει, ξαναδιαβάστε το!»

Κριτική της Μαριλένας Αντωνοπούλου για το μυθιστόρημα «Η σύγκρια» της Γιολάντας Τσορώνη-Γεωργιάδη, για το www.thessi.gr:

 

«Όταν έφθασα στο τέλος του βιβλίου «Η σύγκρια» της Γιολάντας Τσορώνη-Γεωργιάδη και το έκλεισα, πρέπει να ομολογήσω ότι σφίχτηκε η καρδιά μου. Τι κρίμα, σκέφθηκα, τέλειωσε!!!

Το άφησα δίπλα μου, αλλά το ίδιο βράδυ το πήρα και το ξαναδιάβασα και ήταν σαν να βρήκα έναν παλιό φίλο.

Έναν φίλο που, με αφορμή ένα ταξίδι στη Μάνη του 1890, μου άνοιξε τα φύλλα της ψυχής του, μου επέτρεψε να περιπλανηθώ σελίδα-σελίδα και να ξετυλίξω ένα κουβάρι ιστοριών και καταστάσεων, που στο τέλος με άφησαν με μάτια δακρυσμένα.

Ένα παιδί, δύο μάνες. Η μάνα που το γέννησε και η μάνα της καρδιάς. Η μάνα η τρανή και η μάνα η μικρή. Ένα παιδί που θα μπορούσε κάποιος να σκεφθεί ότι θα χώριζε αυτές τις δύο γυναίκες, αντίθετα όμως τις ενώνει και από πιθανές αντίζηλες τις κάνει πραγματικές αδελφές.

Η μετανάστευση, αυτή η σκληρή πραγματικότητα την οποία ζούμε δυστυχώς και σήμερα, που όμως το βιβλίο την περιγράφει σε δύο επίπεδα. Την εσωτερική που αναφέρεται ακροθιγώς με τη μάνα που δεν θα ξαναδεί  την κόρη που παντρεύτηκε μακριά, τη μάνα που απλά έμαθε ότι έγινε γιαγιά αλλά που δεν θα αγκαλιάσει ποτέ το εγγόνι της, αλλά και την εξωτερική – στην περίπτωσή μας στην Αμερική – με όλες τις δυσκολίες, τα ανθρώπινα δράματα, τις προσπάθειες, τις αποτυχίες Διαβάστε περισσότερα..

Δ. Νικολακόπουλος: «Το κοριτσάκι με τα σπίτια». Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα.

Montaz.525x780.koritsaki.cdr

Σελίδες: 544 | ISBN: 978-960-493-394-5 | Κ.Α.: 28237 | Λ.Τ.: 14,90

Μόλις κυκλοφόρησε το νέο μυθιστόρημα του Δημήτρη Νικολακόπουλου «Το κοριτσάκι με τα σπίτια». Μια συναρπαστική ιστορία, που τη χαρακτηρίζουν το αίσθημα, η διαπλοκή, της παντοδύναμης υψηλής κοινωνίας, οι ατέλειωτες ίντριγκες, το μυστήριο του αγνώστου. Ένα μυθιστόρημα γεμάτο αποκαλύψεις και ανατροπές από την πρώτη έως και την τελευταία σελίδα.

Ο Δημήτρης Νικολακόπουλος είναι πτυχιούχος του Μαθηματικού Τμήματος της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται δύο βιβλία για υποψήφιους ΑΕΙ και μια ποιητική συλλογή με τον τίλο «Καληνύχτα». Στο χώρο της μυθιστοριογραφίας, το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Χρυσό και κόκκινο βαθύ» κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Άγκυρα. Αυτό είναι το δεύτερο μυθιστόρημά του.

Η Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη παρουσιάζει το νέο της βιβλίο «Η σύγκρια» στο βιβλιοπωλείο Διάμετρος στη Χαλκίδα

Sygria_[28232].cdr

 

Οι Εκδόσεις Σαββάλας και το βιβλιοπωλείο Διάμετρος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Γιολάντας Τσορώνη-Γεωργιάδη

«Η σύγκρια»

 Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 και ώρα 19:00 στο βιβλιοπωλείο Διάμετρος (Πάροδος Ιφιγενείας, Χαλκίδα, τηλ.: 22210 21796).

 Η συγγραφέας θα μιλήσει για τα πραγματικά γεγονότα στα οποία βασίστηκε η μυθοπλασία και θα προσφέρει στο κοινό ένα αποκαλυπτικό ταξίδι στον κόσμο των συναισθημάτων, με φόντο εικόνες και ήθη που διαμόρφωναν τις ανθρώπινες σχέσεις στη Μάνη των αρχών του περασμένου αιώνα.

«Η νονά μου η Αλίκη» στo βιβλιοπωλείο PUBLIC στο Σύνταγμα

Το Public (Καραγεώργη Σερβίας, Σύνταγμα, Αθήνα) και οι Εκδόσεις Σαββάλας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος «Η νονά μου η Αλίκη» των Γ. Μανάλη και Χ. Παπαδόπουλου, την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 στις 19:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων στον 5ο όροφο.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι συγγραφείς και η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Τσόλκα.

Ανανέωση βοηθημάτων για τη Β’ και τη Γ’ Λυκείου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την προγραμματισμένη ανανέωση βοηθημάτων μας για τη Β’ και τη Γ’ Λυκείου.

Β’ Λυκείου:

• Κώστας Σαλτερής: Χημεία Β’ Λυκείου Γενικής Παιδείας. Θα κυκλοφορήσει αρχές Ιουνίου 2016.

• Βασίλης Παπαδάκης: Μαθηματικά Β’ Λυκείου Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών. Θα κυκλοφορήσει αρχές Ιουνίου 2016.

 

Γ’ Λυκείου:

• Άγγελος Σαββάλας – Σπύρος Σαββάλας: Φυσική Γ’ Λυκείου α’ τεύχος Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών. Θα κυκλοφορήσει αρχές Ιουνίου 2016. Το β’ τεύχος θα κυκλοφορήσει τέλη Σεπτεμβρίου 2016.

• Γ. Μαθιουδάκης – Γ. Παναγιωτακόπουλος: Φυσική Γ’ Λυκείου α’ τεύχος Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών. Θα κυκλοφορήσει αρχές Ιουνίου 2016. Το β’ τεύχος θα κυκλοφορήσει τέλη Σεπτεμβρίου 2016.

• Β. Παπαδάκης: Μαθηματικά Γ’ Λυκείου α’ τεύχος Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής. Θα κυκλοφορήσει αρχές Ιουνίου 2016. Το β’ τεύχος κυκλοφορεί ήδη από τον Οκτώβριο 2015.

 

 

 

Η Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη και η «Σκάλα της αγάπης» στη Λαμία

Skala_[33824].cdr

 

Το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 στις 12:00 το μεσημέρι η συγγραφέας-εκπαιδευτικός Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη θα σας περιμένει στο βιβλιοπωλείο «βιβλιοΑΓΟΡΑ – Σπύρος Μπέτσης» (Κολοκοτρώνη 16, Λαμία, τηλ.: 22310 46266) για να ανεβεί μαζί σας τη «Σκάλα της αγάπης».

Ελάτε να αποδείξουμε, ζωντανεύοντας την ιστορία, πως η συνεργασία κάνει τα αδύνατα δυνατά και πως όλοι μαζί γινόμαστε πάντα πιο δυνατοί.

Θα περάσουμε ένα χαρούμενο μεσημέρι με παιχνίδια και τραγούδια.

Μη λείψει κανείς!

Είσοδος ελεύθερη.