offer bands buy abilify online repetitive why buy lexapro online What question buy prozac combination buy plavix online offered take buy cheap prozac ready biology buy celebrex online plays 9 two

Διαβάστε...

Ανανέωση βοηθημάτων για τη Γ’ Λυκείου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την προγραμματισμένη ανανέωση βοηθημάτων μας για τη Γ’ Λυκείου:

• Άγγελος Σαββάλας – Σπύρος Σαββάλας: Φυσική Γ’ Λυκείου α’ τεύχος Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών. Θα κυκλοφορήσει αρχές Ιουνίου 2016. Το β’ τεύχος θα κυκλοφορήσει τέλη Σεπτεμβρίου 2016.

• Γ. Μαθιουδάκης – Γ. Παναγιωτακόπουλος: Φυσική Γ’ Λυκείου α’ τεύχος Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών. Θα κυκλοφορήσει αρχές Ιουνίου 2016. Το β’ τεύχος θα κυκλοφορήσει τέλη Σεπτεμβρίου 2016

• Β. Παπαδάκης: Μαθηματικά Γ’ Λυκείου α’ τεύχος Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών. Θα κυκλοφορήσει αρχές Ιουνίου 2016.

• Κ. Ντζιός – Ι. Κοψίνης – Σ. Σταυρόπουλος: Α.Ε.Π.Π. Γ’ Λυκείου α’ τεύχος Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής: Θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο 2016.

Μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο μυθιστόρημα της Γιολάντας Τσορώνη-Γεωργιάδη

Sygria_[28232].cdr

 

Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη

Η σύγκρια

ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Σελ.: 416 | ISBN: 978-960-493-381-5 | Κ.Α.: 28232 | Λ.Τ.: 14,90€

Το βιβλίο:

Μέσα Μάνη γύρω στα 1900… Σ’ ένα τόπο και μια εποχή όπου η δύναμη και η «περιουσία» κάθε οικογένειας είναι τα αρσενικά παιδιά, μια ισχυρή φαμίλια αποφασίζει να παντρέψει τον γιο της, κόντρα στα συνηθισμένα, με μια κοπέλα κατώτερης τάξης.

Όταν τα χρόνια περνούν και εκείνη δεν μπορεί να κάνει παιδιά, ο άγραφος νόμος της Μέσα Μάνης επιβάλλει μια δεύτερη σύζυγο, μια «σύγκρια», μέσα στο ίδιο σπίτι, η οποία σε λίγο καιρό φέρνει στον κόσμο το πολυπόθητο αγόρι. Ωστόσο τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως όλοι περίμεναν.

Μια συγκλονιστική ιστορία, γραμμένη με λόγο μεστό και γοητευτικό, που φέρνει τον αναγνώστη αντιμέτωπο με μεγάλα διλήμματα, τον παροτρύνει σε ενδοσκόπηση και τον οδηγεί να συνειδητοποιήσει πως τα συναισθήματα πολλές φορές διαμορφώνονται από την τοπική κουλτούρα.

Η συγγραφέας:

 Η Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής, της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει μετεκπαιδευτεί στο Μαράσλειο Διδασκαλείο. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση, αρθρογραφεί σε παιδαγωγικά περιοδικά, συμμετέχει εθελοντικά σε οργανώσεις για την προαγωγή της λογοτεχνίας, είναι ενεργό μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και έχει εκδώσει πολλά βιβλία για παιδιά και μελέτες λαογραφικού περιεχομένου. Έχει ενταχθεί στο Μητρώο Επιμορφωτών του προγράμματος «Καινοτόμες Δράσεις ενίσχυσης της φιλαναγνωσίας των μαθητών» και έχει αναλάβει επιμορφωτικό έργο σε ημερίδες επιμόρφωσης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η Κατερίνα Μπέη απαντά σε 15 ερωτήσεις για μεγάλα παιδιά: Μια διαφορετική συνέντευξη στο themamagers.gr

τετράδιο της ευτυχίας_μπέη_28227

 

• Ποια θα ήταν η πρώτη σου λέξη αν γεννιόσουν ενήλικας;

Αυτά…

• Ο (σούπερ) ήρωας που θα ήθελες να σε σώσει από δύσκολες καταστάσεις.

Ο Μπάτμαν. Μου αρέσει η ιδέα του εκκεντρικού πλούσιου που είναι ακτιβιστής, ωραίος, δεν τα παρατάει αν και ζει σε πιο ζοφερή πόλη από την Αθήνα κι εχθρός του είναι ένας τζόκερ. Επίσης έχω βάλει στο μάτι το μπάτμομπιλ κι ελπίζω μετά τη διάσωση να με πήγαινε και μια βόλτα.

• Πώς είναι το παιδί που κρύβεις μέσα σου;

Άτακτο, επίμονο, απαιτητικό κι ώρες ώρες χαριτωμένο.

• Τι θα συμβούλευες τον 18χρονο εαυτό σου αν ήξερες τότε αυτά που ξέρεις σήμερα;

Να μη χάσω τόσο χρόνο…

• Μάνα είναι…

Τα πάντα…

• Ποια τέρατα κρύβονται κάτω απ’ το κρεβάτι σου;

Κάτι παντόφλες υπερτροφικά γουρούνια…

• Το μεγαλύτερο «παραμύθι» που σου έχουν πει ποτέ.

Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα…

• Πού θα πήγαινες αν μπορούσες να γυρίσεις στην παιδική σου ηλικία για μια ώρα; Διαβάστε περισσότερα..

Μόλις κυκλοφόρησε «Η νονά μου η Αλίκη», το νέο μυθιστόρημα των Γ. Μανάλη και Χ. Παπαδόπουλου

Nona.Aliki_[28233].cdr

 

Γιάννης Μανάλης – Χάρης Παπαδόπουλος

Η νονά μου η Αλίκη

ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Σελ.: 400 | ISBN: 978-960-493-382-2 | Κ.Α.: 28233 | Λ.Τ.: 14,90€

 

Το βιβλίο:

Εκείνος ένας αρρενωπός δυναμικός άνδρας. Με το επάγγελμά του επιδιώκει να απαλλάσσει τους ανθρώπους από τα βάρη του σώματος και της ψυχής. Στα μάτια των γυναικών φαντάζει ως το πρότυπο του ιδανικού άνδρα.

Εκείνη μια γυναίκα που ποτέ δε μεγάλωσε. Όλη της η ζωή περιστρέφεται γύρω από το επάγγελμά της, αυτό της ξεναγού, και την εθελοντική της προσφορά στην «Κιβωτό του Κόσμου». Ένα ξεχωριστό, φωτεινό πλάσμα, που είχε την ευλογία να βαπτιστεί από την Αλίκη Βουγιουκλάκη, η οποία έμελλε να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ανατροφή και την εξέλιξή της.

Ο Έρωτας τους μπλέκει στο ζωηρό και σκανδαλιάρικο παιχνίδι του, έχοντας ως ιδανικό συνεργό τη Ρώμη, την Αιώνια Πόλη.

Στο μυθιστόρημα «Η νονά μου η Αλίκη» ξεδιπλώνεται μια από τις ωραιότερες ερωτικές ιστορίες! Ένα μοναδικό, συναρπαστικό σύγχρονο «παραμύθι», εμπνευσμένο από τις ομορφότερες στιγμές του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

 

Οι συγγραφείς:

 Ο Γιάννης Μανάλης γεννήθηκε στην Αθήνα. Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών αποτέλεσε το πρώτο βήμα στην επαγγελματική του αναζήτηση, η οποία τον οδήγησε τελικά στη δημοσιογραφία. Μετά τις σπουδές του ασχολήθηκε με την ηλεκτρονική και έντυπη δημοσιογραφία, συνεργαζόμενος με τους ομίλους της «ΙΜΑΚΟ» και της Διαβάστε περισσότερα..

Παρουσίαση του βιβλίου «Επαγγελματικός Προσανατολισμός στην πράξη» του Νίκου Δεμερτζή στην Αμαλιάδα

28154

 

Ο Δήμος Ήλιδας και ο συγγραφέας, καθηγητής-σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού Νίκος Α. Δεμερτζής, σας προσκαλούν στην παρουσίαση-συζήτηση για τη θεματική του βιβλίου του «Επαγγελματικός Προσανατολισμός στην πράξη… στο πέρασμα της εφηβείας… στο διάβα της ζωής» την Τρίτη 26 Απριλίου 2016 και ώρα 20:00 στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν και θα συζητήσουν ο συγγραφέας του βιβλίου και η Τζένη Παπαριστείδου, Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπεύτρια.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με μουσική και θεατρικό δρώμενο που εμπεριέχεται στο βιβλίο από τη θεατρική ομάδα της Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας (σκηνοθεσία Χάρης Κότσιφας).

Με την υποστήριξη του βιβλιοπωλείου ΒΙΒΛΙΟΠΑΝΟΡΑΜΑ – Γ. ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ.

Ο κούκος… αηδόνι

Koukos-ahdoni_[28231].cdr

Το παραμύθι «Ο κούκος… αηδόνι» της Βεατρίκης Κάνζολα-Σαμπατάκου, σε εικονογράφηση της Μαρούσας Πλατή, βασισμένο στο βραβευμένο θεατρικό έργο «Τρελή περιπέτεια στο παραμυθένιο δάσος», που έχει παιχτεί από σχολεία σε όλη την Ελλάδα και συμπεριλαμβάνεται σε αυτό το βιβλίο, ψυχαγωγεί, εμπνέει και στέλνει αισιόδοξα μηνύματα μέσα από την πλούσια πλοκή του και τις σπαρταριστές περιπέτειες ηρώων που θα αγαπήσει κάθε παιδί.

Σελ.: 128 | Διάσταση: 14Χ21 | ISBN: 978-960-493-368-6 | K.A.: 28231 | Λ.Τ.: 8,90€