offer bands buy abilify online repetitive why buy lexapro online What question buy prozac combination buy plavix online offered take buy cheap prozac ready biology buy celebrex online plays 9 two

Διαβάστε...

Σύντομα στα βιβλιοπωλεία από τις Εκδόσεις Σαββάλας

Σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία το νέο βιβλίο της Γιολάντας Τσορώνη-Γεωργιάδη, σε εικονογράφηση Νίκης Λεωνίδου, με τίτλο «Μπουναμάδες με μπελάδες». Το βιβλίο ανήκει στην αγαπημένη σειρά όλων των παιδιών και των εκπαιδευτικών «Βιβλία που προάγουν τη συναισθηματική νοημοσύνη».

μπουναμάδες με μπελάδες-τσορώνη-33844

 

Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη -Νίκη Λεωνίδου (εικονογράφηση)

Μπουναμάδες με μπελάδες

«Στην παρέα και την αγάπη βρίσκουν τα δώρα την αξία τους»

Σελίδες: 24 | Διαστάσεις: 28Χ25 | ISBN: 978-960-493-345-7
Κ.Α.: 33844 | Λιανική τιμή: 8,90€

Το βιβλίο:

 Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο Χάρης εύχεται να ήταν του Αϊ-Βασίλη γιος για να μπορεί να έχει όλα τα παιχνίδια δικά του.

Το αστέρι του χριστουγεννιάτικου δέντρου ακούει την ευχή του αγοριού και το μεταφέρει με τρόπο μαγικό στο σπίτι του Αγίου λίγες ώρες πριν εκείνος αρχίσει το μεγάλο του ταξίδι.

Ο Χάρης έχει πια όλα τα καλά!

Μα γιατί είναι τόσο στενοχωρημένος;

 

Για να εξασφαλίσουν τα παιδιά υγιή κοινωνική ζωή θεμελιωμένη σε αποτελεσματικές σχέσεις, πρέπει να καλλιεργήσουν την ενσυναίσθηση, την ικανότητα δηλαδή να μπαίνουν στη θέση των άλλων, να κατανοούν και να αισθάνονται πράγματα με τον ίδιο τρόπο που τα βιώνει ένα άλλο άτομο. Την ανάγκη αυτή αναλαμβάνουν να καλύψουν τα εικονογραφημένα βιβλία της σειράς αυτής, που προάγουν τη συναισθηματική νοημοσύνη. Με την προτεινόμενη για γονείς και εκπαιδευτικούς προσέγγιση επιχειρούν να μυήσουν τα παιδιά στο να βλέπουν τον κόσμο με τα μάτια του άλλου, αφού μάθουν πρώτα να αναγνωρίζουν και να διαχειρίζονται τα δικά τους συναισθήματα. Η σειρά «Βιβλία που προάγουν τη συναισθηματική νοημοσύνη» αποτελείται από 27 βιβλία.

 

Η συγγραφέας:

 Η Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής, της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει μετεκπαιδευτεί στο Μαράσλειο Διδασκαλείο. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση, αρθρογραφεί σε παιδαγωγικά περιοδικά, συμμετέχει εθελοντικά σε οργανώσεις για την προαγωγή της λογοτεχνίας, είναι ενεργό μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και έχει εκδώσει πολλά βιβλία για παιδιά και μελέτες λαογραφικού περιεχομένου. Έχει ενταχθεί στο Μητρώο Επιμορφωτών του προγράμματος «Καινοτόμες Δράσεις ενίσχυσης της φιλαναγνωσίας των μαθητών» και έχει αναλάβει επιμορφωτικό έργο σε ημερίδες επιμόρφωσης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση

Η Κατερίνα Μπέη μιλάει για το νέο της βιβλίο στην ATHENS VOICE, τεύχος 26 Νοεμβρίου 2015

Με το «Τετράδιο της ευτυχίας» ήθελα να μιλήσω γι’ αυτά που ζούμε τα τελευταία χρόνια μέσα από το πρίσμα μιας καλοπροαίρετης ηρωίδας, που ουσιαστικά προσγειώνεται απότομα από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα της κρίσης και ενάντια σε κάθε προγνωστικό προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή της.

Σε μια εποχή γεμάτη αλλαγές, που τίποτα πια δεν είναι αυτονόητο, σκέφτηκα πως θα είναι ενδιαφέρον να προσπαθήσω να κάνω μια «κομεντί» φέρνοντας την ηρωίδα μου σε μετωπική σύγκρουση με τις ψευδαισθήσεις της.

Έτσι, ενώ η Αριάδνη γυρίζει στην Ελλάδα με εξωραϊσμένες αναμνήσεις, φορτισμένες από τον ρομαντισμό τόσο της εφηβείας όσο και της νοσταλγίας της για τους ανθρώπους που άφησε πίσω, τελικά προσγειώνεται σε μια πολύ σκληρή πραγματικότητα: Ο «Ωραίος κι η Ωραία» του σχολείου που «σαπίζουν» σε μια σαδομαζοχιστική σχέση, ένας πολυπράγμων μαρμαράς που πλούτισε στην κρίση και ζει αναδρομικά το «ελληνικό του όνειρο» στην κιτς βίλα του, ένα παιδί-θαύμα που πλέον εκδίδεται σε ευκατάστατους κυρίους με τη μητρική καθοδήγηση, ένα αδίστακτο party girl που ψάχνει απεγνωσμένα να βρίσκεται στο «σωστό» μέρος με τους «λάθος» ανθρώπους είναι μερικά από τα πρόσωπα που η Αριάδνη συναντά, Διαβάστε περισσότερα..

Μια μελέτη για την εξέλιξη της ελληνικής γλώσσας από την κλασική αρχαιότητα έως σήμερα

εξέλιξη της ελληνικής γλώσσας_σακελλαριάδης_28229

Γεώργιος Χ. Σακελλαριάδης

Η εξέλιξη της ελληνικής γλώσσας από την κλασική αρχαιότητα έως σήμεραΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΙΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ

Σελίδες: 416  | Διαστάσεις: 14Χ21 | ISBN: 978-960-493-366-2
Κ.Α.: 28229 | Λιανική τιμή: 12,90€

Στη μελέτη αυτή εξετάζουμε διαχρονικά και συγχρονικά τις κυριότερες εξελίξεις, μεταβολές και αντικαταστάσεις της ελληνικής γλώσσας από την κλασική περίοδο του 5ου και 4ου αι. π.Χ. μέχρι σήμερα. Ταυτόχρονα, περιγράφουμε, αναλύουμε και ερμηνεύουμε τις γλωσσικές διαφορές που παρατηρούνται στις διαλέκτους ή στα ιδιώματα της αυτής χρονικής περιόδου, της αυτής χρονικής στιγμής.

Καθίσταται σαφές ότι η ελληνική γλώσσα, ως ζων οργανισμός, διαρκώς και ανεπαίσθητα εξελίσσεται, μεταβάλλεται, τροποποιείται, αντικαθίσταται σε όλα τα επίπεδά της, δηλαδή στη φωνολογία, τη μορφολογία, τη σύνταξη, τη σημασιολογία και το λεξιλόγιο. Μπορούμε συνοπτικά να πούμε πως με τις εξελίξεις αυτές η ελληνική γλώσσα καθίσταται σαφέστερη, απλούστερη, ευκολότερη και αναλυτικότερη.

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε καθηγητές και μελετητές της ελληνικής γλώσσας, καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο γενικά για τη γλώσσα, η οποία είναι ίσως η μεγαλύτερη επινόηση του ανθρώπου.


       

Τα πιο όμορφα δώρα για τα χριστούγεννα

βιβλίο των χριστουγέννων_tablet με 4 ήχους_33836

 

Tony WolF (εικονογράφηση) - Βεατρίκη Κάντζολα-Σαμπατάκου (απόδοση κειμένου)

 Το βιβλίο των Χριστουγέννων: Tablet με 4 ήχους

ISBN: 978-960-493-338-9 | Κ.Α.: 33836 | Σελίδες: 16 | Λιανική τιμή: 16,90€

Το πιο όμορφο βιβλίο των Χριστουγέννων!

Διάβασε τις όμορφες ιστοριούλες του, άκου τα τέσσερα χριστουγεννιάτικα τραγουδάκια και… ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

____________________________________________________________________________________________________________________________

Le_piu_belle_fiabe-GR.indd

 

Tony WolF (εικονογράφηση) - Βεατρίκη Κάντζολα-Σαμπατάκου (έμμετρη προσαρμογή)

 Τα πιο ωραία παραμυθοτράγουδα

ISBN: 978-960-493-346-4 | Κ.Α.: 33837 | Σελίδες: 60 | Λιανική τιμή: 14,90€

«Στα παιδάκια που πηγαίνουν όταν πρέπει στο κρεβάτι,

παραμύθι–μύθι-μύθι θα τους πω για τη Χιονάτη.

Κι ώσπου να τα πάρει ο ύπνος και να κάνουνε νανάκια,

θα τους πω την ιστορία για τα Τρία Γουρουνάκια!»

 Τα ωραιότερα κλασικά παραμύθια εικονογραφημένα από τον Τόνι Γουλφ και με υπέροχη έμμετρη απόδοση από την Βεατρίκη Κάντζολα-Σαμπατάκου, σε μια πανέμορφη πολυτελή έκδοση.

Για όλα τα παιδάκια… αλλά και για τις μαμάδες και τους μπαμπάδες τους!

Συνέντευξη της Κατερίνας Μπέη στο rizopoulospost.com

Συνέντευξη στον Ορέστη Δούση.

 

Πότε ξεκίνησες να αποκαλείς τον εαυτό σου συγγραφέα;

Δεν μου είναι εύκολοι οι «τίτλοι». Προτιμώ να λέω ότι γράφω… ίσως γιατί μου φαίνεται κάπως σοβαροφανές να το χρησιμοποιώ, για «ιδιωτική χρήση»…

Ωστόσο την πρώτη φορά που «αναγκάστηκα» να το χρησιμοποιήσω, δημοσίως ήταν στην ταυτότητα στο facebook…

 

Ποιο είναι το λογοτεχνικό σου πρότυπο;

Πολλοί… Μου αρέσει ο Χέμινγουει, ο Κούντερα, ο Φιτζέραλντ, ο Μπρυκνέρ, η Φλιντ…

 

Αλήθεια, γιατί γράφεις;

Γράφω γιατί μου αρέσει να παρατηρώ και να επικοινωνώ. Επίσης, γιατί είναι κι ένας τρόπος να βάζω σε σειρά τις σκέψεις μου πάνω σε αυτά που με απασχολούν…

 

Ποιος ήρωάς σου θα ήθελες να είσαι εν ζωή;

Έχω στοιχεία από όλες τις ηρωίδες μου και λογικό είναι, αφού τις φτιάχνω από εικόνες και σκέψεις μου.

Από το «Τετράδιο της ευτυχίας» έχω τον αυτοσαρκασμό της Αριάδνης και πολλές φορές τον κυνισμό της, αλλά και την «χαζοχαρουμενιά» και την αισιοδοξία της Φρατζέσκας…

Τώρα, συνειδητοποιώ πως ίσως τα βασικά «συστατικά» των δύο κεντρικών χαρακτήρων μου είναι οι δυο αντιφατικές πλευρές μου…

 

Ποιο είναι το πιο βαρετό και το πιο δημιουργικό κομμάτι της διαδικασίας συγγραφής ενός βιβλίου σου;

Βαρετή είναι η αναμονή μέχρι να εκδοθεί κι ίσως κάποιες στιγμές στην διάρκεια της συγγραφής που νιώθεις πως δεν έχεις τίποτα να πεις και διορθώνεις ξανά και ξανά (ευτυχώς μου Διαβάστε περισσότερα..

Η Κατερίνα Μπέη στις Εκδόσεις Σαββάλας

τετράδιο της ευτυχίας_μπέη_28227

Οι Εκδόσεις Σαββάλας με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε στην εκδοτική μας οικογένεια την αγαπημένη σας συγγραφέα Κατερίνα Μπέη, με το νέο της μυθιστόρημα, με τίτλο «Το τετράδιο της ευτυχίας», το οποίο μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις μας.

«Το τετράδιο της ευτυχίας» είναι ένα «στρατευμένα» αισιόδοξο βιβλίο, σε ένα ζοφερό περιβάλλον, που καταγράφει με καυστικό χιούμορ και καθηλωτικό αυτοσαρκασμό την πορεία μιας νέας γυναίκας προς το μέλλον, σκαλίζοντας το παρελθόν.

Η Κατερίνα Μπέη σπούδασε στη Νομική Αθηνών και στο Δημοσιογραφικό Κολέγιο.

Έχει εκδώσει άλλα δύο μυθιστορήματα («Κι αν μου κάτσει;», «Επάγγελμα ερωτευμένη»).

Από το 1998 συμμετέχει στη συγγραφή σεναρίων για τον κινηματογράφο («Θηλυκή εταιρεία», «Φούσκα», «Η Λίζα κι όλοι οι άλλοι», «Η καρδιά του Κτήνους», «Μια νύχτα στην Αθήνα», «Φελίνι» κ.ά.) και την τηλεόραση («Σχεδόν ποτέ», «Λούφα και παραλλαγή», «Μόνη εξ Αμελείας», «Χρυσά Κορίτσια», «Steps», «Κλεμμένα Όνειρα», «9 μήνες» κ.ά.) συνεργαζόμενη με τους Νίκο Περάκη, Πηγή Δημητρακοπούλου, Ελισάβετ Χρονοπούλου, Ρένο Χαραλαμπίδη, Δημήτρη Αρβανίτη, Φωτεινή Κοτρώτση, Δημήτρη Γιατζουτζάκη, Κάρολο Ζωναρά, Παναγιώτη Πορτοκαλάκη κ.ά.

Το 2004 πήρε το τρίτο βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου θεατρικού συγγραφέα και το 2007 το πρώτο βραβείο σεναρίου για παιδική ταινία animation.

Το 2013 συνεργάστηκε με τον Κώστα Σπυρόπουλο στη διασκευή του θεατρικού έργου «Toc-Toc» και το 2015 στη διασκευή του «Ομερτά», που παίζονται στο θέατρο «Ήβη» σε σκηνοθεσία Κώστα Σπυρόπουλου.

Παλαιότερα εργάστηκε για τρία χρόνια σε μπαρ και για δέκα χρόνια σε περιοδικά («Κλικ», «Ταχυδρόμος», «Status», «Cosmopolitan», «Harper’s Bazaar», «Esquire»), ραδιόφωνα («Κλικ», «Εν λευκώ») και τηλεοπτικές εκπομπές (κείμενα στο «Κάτσε Καλά» με τους Φώτη Σεργουλόπουλο και Μαρία Μπακοδήμου, καθώς και κείμενα για διάφορα events, όπως «Άντρες της Χρονιάς», «Γυναίκες της Χρονιάς», κείμενα του ελληνικού τελικού Γιουροβίζιον 2008 κ.ά.).

Σελ.: 416 | ISBN: 978-960-493-361-7 | Λ.Τ. με ΦΠΑ: 14,90€